Известие

Collapse
No announcement yet.

червена лампа, като дюза, свети на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• червена лампа, като дюза, свети на таблото

колеги ако някой знае защо на студен двигател като надам газ колата тъкмо се развърти турбината и трагне яко и започва да мига една червена лампа на таблото приличаща на дюза? докато свети губи мощ, като угасне тръгва яко и така 2 пъти в сек. като загрее и няма ядове. ако някой има представа да каже моля.

Отивай на диагностика, и дано е нещо леко да не е нещо свързано с турбината. Не бих я карал много на твое място, да не направиш някоя беля! Има страхотни сервизи в Сф, виж техническия раздел!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщение
      колеги ако някой знае защо на студен двигател като надам газ колата тъкмо се развърти турбината и трагне яко и започва да мига една червена лампа на таблото приличаща на дюза? докато свети губи мощ, като угасне тръгва яко и така 2 пъти в сек. като загрее и няма ядове. ако някой има представа да каже моля.
      И аз имах подобна случка и се оказа спукан маркуч за въздуха, като го погледнеш отгоре изглеждаше като нов, но в по вътрешния ръб беше нацепен и от там и проблема. След смяната дюзата не е светнала повече.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
        И аз имах подобна случка и се оказа спукан маркуч за въздуха, като го погледнеш отгоре изглеждаше като нов, но в по вътрешния ръб беше нацепен и от там и проблема. След смяната дюзата не е светнала повече.
        И аз имах, но се оказа термостат

Comment

Колега при мен също светеше тази лампа и също се оказа термостат. След като го смених спря да свети
          Alfa 166jtd,1999

Comment

При мен светеше от грешка позиция на педала на газта.Два три пъти ходих на диагностика и чистиха грешката но след поредното светване се заинатих и не отидох да я изчистят.В последствие лампата си угасна сама и слава богу.

Comment

колеги,
              и аз го имам този проблем с тази лампа,ама при мене се получава от време на време и е имало два-три случая,в които ми забива муцуната като сам на трета над 3000 оборота и трагна да минавам на четвърта скорост.МНОГО КОФТИ МОМЕНТ при рискована маневра е ебати ръганата работа.
              КЪДЕ МОЖЕ ДА Е ПРОБЛЕМА?

Comment

и при мен светва тази лампа и се включва вентилатора при 50гр., при това само по наклон, градско нямам проблем....не мога да разбера къде е проблема....
                Алфа Ромео това- страст!

Comment

Първоначално публикувано от samokov69 Покажи съобщение
                  и при мен светва тази лампа и се включва вентилатора при 50гр., при това само по наклон, градско нямам проблем....не мога да разбера къде е проблема....
                  Или термостатът или само датчика му е дал фира.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат:
                    Първоначално публикувано от samokov69

Или термостатът или само датчика му е дал фира.

Comment

значи при мен се получава това само на студен двгател когато искам да я изръчкам към 3000 об/мин и нагоре без значение 3, 4 или 5-та и само докато надува тубото яко иначе не и не е от оборотите защото на 3000 об/мин с по-малко газ не праи така. Като загрее и няма проблеми
                      а маркуча на въздуха ми е здрав 99%.
                      или има недостиг на нафта или много налягане от турбото, така си мисля
                      нямои с подобни мисли или впечатления?

Comment

Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщение
                        значи при мен се получава това само на студен двгател когато искам да я изръчкам към 3000 об/мин и нагоре без значение 3, 4 или 5-та и само докато надува тубото яко иначе не и не е от оборотите защото на 3000 об/мин с по-малко газ не праи така. Като загрее и няма проблеми
                        а маркуча на въздуха ми е здрав 99%.
                        или има недостиг на нафта или много налягане от турбото, така си мисля
                        нямои с подобни мисли или впечатления?
                        Ами по принцип и аз имах такъв проблем... след диагностика се оказа че ми пренадува турбото. След намеса на Бобо всичко си дойде на мястото.
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Подкрепям колегата ,и аз съм със същия проблем
                          alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

проблема беше в термостата...
                            Алфа Ромео това- страст!

Comment

Първоначално публикувано от samokov69 Покажи съобщение
                              проблема беше в термостата...
                              Значи вече всичко е шест.Обичайна болежка.Сега спокойно може да вкараш педала в ламарината.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X